Omschrijving

Het perceel bevindt zich aan de Herenstraat, welke is opgebouwd uit bebouwing met een diverse uitstraling. De diversiteit uit zich in schaalgrootte, kleurstelling en materialisatie.

De stadsvilla zoals deze veelvuldig voorkomt in het straatbeeld van Hilversum, geldt als referentie voor het project. Een object dat door geleding en het verwerken van karakteristieke elementen goed wordt opgenomen in het straatbeeld.

Door het toepassen van een verticale geleding, en het variëren van de hoogte, sluit de schaal van de gevel aan op de belendende bebouwing. De sprong in bouwhoogte vindt plaats richting de Groest, de belangrijkste winkelstraat van Hilversum, waar de belendingen wat kleinschaliger zijn. Het complex is hier zowel lager, als met een teruggeplaatste gevel uitgevoerd. Doordat het lagere, en terugliggende, gedeelte tevens is voorzien van zadelkap, wordt de aflopende lijn in de bebouwing visueel geaccentueerd.

Er worden 15 appartementen opgenomen in het complex. Het trappenhuis is in het volume zelf opgenomen. Het aantal appartementen verschilt per verdieping. Oriëntatie en buitenruimte liggen gericht op de Zuidwest zijde, voor optimale daglichttoetreding en het uitzicht op het centrum.

De buitenruimten die op verschillende wijze zijn uitgewerkt, de begane grond in afwijkende gevelindeling, de materialisatie met de betonnen gevelbanden en de kapvormen in diverse richtingen, het vormen karakteristieke elementen in de uitstraling van de City Appartments.

Projectgegevens

Client:Eliza Vastgoed B.V.
Location:Hilversum
Year Completed:2019