Omschrijving

De villa wordt gebouwd in het open landschap tussen Bergen (N-H) en Alkmaar. Vanaf het perceel heeft men een weids uitzicht over de polder, waarachter de duinen zichtbaar zijn. Dit uitzicht is derhalve het belangrijkste uitgangspunt geweest bij het tot stand komen van het ontwerp. De bebouwingsmogelijkheden zijn zodanig ingevuld, dat er maximaal van het uitzicht kan worden genoten vanuit de woning.

De woonvertrekken zijn naast elkaar geplaatst, met de woonkeuken centraal gelegen in het hart van het huis. Vanuit elke ruimte is volledig zicht op de omgeving. De achtergevel is hiervoor geheel opengewerkt. De vloer is iets opgetild ten opzichte van het omliggende maaiveld. Het hoge standpunt vanuit binnen versterkt het gevoel midden tussen de natuur te leven.

De voorgevel, die naar de toegangsweg is gericht, is gesloten van karakter. Hier speelt de privacy van de bewoners een grote rol. Ten plaatse van de entree is de gevel over de gehele hoogte opengewerkt.

Het hoofdgebouw wordt vormgegeven in antraciet metselwerk, en staat stevig op het maaiveld verankerd. Op het dak worden antraciete vlakke dakpannen gebruikt, voor een strak en sober uiterlijk. De aanbouw wordt in metaal en glas uitgevoerd, en zweeft boven het maaiveld.

Projectgegevens

Client:Particulier
Location:Bergen (N-H)
Year Completed:2017