Omschrijving

Op een bosrijke locatie wordt een moderne villa gebouwd. De strak gestuukte witte volumen steken fraai af tegen de groene omgeving. De opzet van de verschoven en uitgeholde volumen, levert een speels en gevarieerd gevelbeeld op. Het draagt eraan bij dat de villa goed past in het straatbeeld, hetgeen overwegend bestaat uit 1-laagse bungalows.

Vanuit het bestemmingsplan is de kleine verdieping voort gekomen. Door de gevel ten plaatse van de entree terugliggend uit te voeren, worden de verdiepingen met elkaar verbonden. De plattegrond wordt gekenmerkt door het woongedeelte en de eetkamer, die zijn verschoven ten opzichte van elkaar, met de keuken als middelpunt. Door het verschuiven ontstaat er een grotere gevellijn, waardoor er een optimale relatie tussen de binnenruimten en de tuin ontstaat. De eetkamer is aan de achterzijde van de woning richting de tuin geschoven, en wordt zodoende omringd en opgenomen door de groene omgeving. Tevens biedt de diagonale zichtlijn een enorme ruimtelijkheid in het interieur.

De voorzijde is vrij gesloten uitgevoerd, om de privacy te waarborgen. Boven in de hal, buiten het directe zicht vanaf buiten, bevindt zich het grote raam, waardoor een inkijk geboden wordt, en daglicht tot in het souterrain kan doordringen.

De achterzijde opent zich bijna geheel naar de op het zuiden georiënteerde tuin. Door middel van de gevel die vrijwel geheel geopend kan worden, vervaagt hier het onderscheid tussen binnen en buiten.

Projectgegevens

Client:Particulier
Location:Bergen (N-H)
Year Completed:2011